Hava Durumu

#Kayseri Gastronomi Günleri

Haberler Güncel Haber Gündem Haberler | habergüncel.com.tr - Kayseri Gastronomi Günleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kayseri Gastronomi Günleri haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kayseri Kocasinan'dan Gastronomi Günleri'ne lezzetli katılım Haber

Kayseri Kocasinan'dan Gastronomi Günleri'ne lezzetli katılım

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3. Kayseri Gastronomi Günleri’nde Kocasinan’ın coğrafi işaretli Gömeç Fasulyesi’ni vatandaşlara ikram ederek, diğer eşsiz lezzetleri Cırgalan Biberi, Erkilet Kedi Bacağı ve Yamula Patlıcanını tanıttı. KAYSERİ (İGFA) - Kayseri'nin birçok alanda zenginliklere sahip kadim bir şehir olduğunu belirten Kocasinan Belediye Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, şehrin yemek kültürüne büyük katkı sağladıklarını ve özellikle yöresel lezzetlerin merkezi olmasında önemli bir rol oynadıklarını söyledi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Kocasinan Belediyesi’nin standında ünlü şeflere, özellikle Türkiye’de bir ilk olan Kayseri’nin yöresel mutfağının glütensiz olarak üretilen ürünlerini tanıtan Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin eşsiz lezzetlerini glütensiz yapan ikinci bir yer olmadığını ifade etti. Ticaret ve sanayinin merkezi olarak bilinen Kayseri’nin, aynı zamanda kültür, eğitim, sağlık, spor, tarım ve yöresel lezzetlerin de merkezi olduğuna dikkati çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uygarlıkların şehri ve Kapadokya’nın başkenti olan Kayseri’mizin, Erkilet Tepesi’ndeki Hıdırellez olarak bilinen Hızır İlyas Köşkü’nün altında Kapadokya Kralı’nın mezarı var. Yani şehrimiz, birçok alanda zenginlikleri olan kadim bir kenttir. Köklü tarihiyle ‘Makarr-ı Ulema’ şehri olarak da bilinen ilimiz, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmıştır. Mevlana’nın hocası Seyyid Burhaneddin Hazretleri ve Davut el-Kayseri gibi önemli kişiler bu şehirden çıkmıştır. Diğer taraftan medreseleriyle ilmin merkezi olan şehrimiz, birçok kültürün bu şehirde yaşamasına, ortak kültürün oluşmasına ve sevginin, barışın başkenti olmasına vesile olmuştur. Özellikle Kayseri, tarihte İpek Yolu güzergâhında yer almış ve ticaretin beşiği olan bir şehirdir. Bunların yanında coğrafi olarak Erciyes ve Kapuzbaşı Şelaleleri gibi doğal zenginliklerimiz bulunmaktadır. Bu ve buna benzer birçok tabiat güzelliği ile kültürel zenginliği içerisinde barındıran şehrimizin yemek kültürü de farklı zenginliklere sahiptir. Mutfak sanatı dediğiniz zaman; mantı, bazlama, yaprak sarması, aç makarna, nevzine ve bayram günlerine özel soğanlı yahni yemeği vardır. Ayrıca fırın ağzı, et haşlaması, Kayseri tavası, sucuk ve pastırma gibi birçok özel lezzetimiz bulunmaktadır.” ifadeleri kullandı. Kocasinan Belediyesi olarak özellikle Kafe Sinan tesisleriyle şehrin yemek kültürüne büyük katkı sağladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Bunlardan biri olan ve şehrimizin tescilli markası Kafe Sinan ile geleneksel ve yöresel yemeklerimizi yaşatıyoruz. Hanım kardeşlerimize istihdam sağladığımız Kafe Sinan Hanımeli tesislerimizde yöresel yemeklerimizi üretip, Kayseri'nin lezzetlerini hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. İlçemizin yöresel değerleri olan Gömeç Fasulyesi, Erkilet Kedi Bacağı, Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı gibi ürünlerimizi tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak adına Kocasinan Belediyesi olarak yoğun gayret gösteriyoruz. Bunlar, şehrimizin güzellikleridir.” Şehrin her bir köşesinin kendine has özellikleri ve değerleriyle ön plana çıktığının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için gayretlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kayseri Büyükşehir'den gastronomiye akademik eğitim Haber

Kayseri Büyükşehir'den gastronomiye akademik eğitim

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi ve turizm alanında nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla Erciyes Üniversitesi ile kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attı. Protokol ile gençlere uygulamalı eğitim imkânları sunulacak, Kayseri’nin kültürel ve gastronomik değerleri daha da ön plana çıkarılacak. KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin gastronomi ve turizm vizyonunu güçlendirecek önemli bir adım daha attı. Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYTUR arasında imzalanan "Gastronomi Alanında Nitelikli İnsan Kaynağı ve Uygulamalı Eğitim İş Birliği Protokolü", Başkan Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza protokolü ile hayata geçti. Eğitime, gençlere ve Kayseri’nin marka değerine verdikleri önemi her fırsatta dile getiren Başkan Büyükkılıç, protokol ile Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerine staj, işbaşı eğitimi ve yarı zamanlı çalışma gibi birçok uygulamalı fırsatı sunacak. Bu kapsamda, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, "Gastronomi Alanında Nitelikli İnsan Kaynağı ve Uygulamalı Eğitim İş Birliği Protokolü"ne imzalar atıldı. Ziyarette, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ülker, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erşan Yıldız ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademisyenler de hazır bulundu. Öğrencilerle tek tek selamlaşan Başkan Büyükkılıç, sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette, gastronomi alanında Kayseri’nin ulusal bazda kreatif şehirler listesine girmesi yönünde gayretlerini sürdürdüklerini ifade etti. Kayseri’yi binlerce yılın getirdiği zenginliklerle değişik tatların adresi ve merkezi olarak yorumladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Bunu da hak ettiğimize inanıyoruz. Kalıcı olmasını sağlama adına Mutfak Sanatları Merkezi’mizi de hayata geçirdik. Kamuoyunda takdir edilmeye başlandı, orada atölyelerimizle, nezih bir ortamda ikramlarıyla eğitim merkezi olacak şekilde gündemde yerini alıyor” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, bu yapılacak çalışmanın öneminin altını çizerek, Erciyes Üniversitesi gibi bir araştırma üniversitesinde turizm fakültesi bünyesinde yapmış olduğunuz anlamlı ve önemli çalışma ile bu alanda epey yol aldınız. Bu yavrularımızın hem eğitimi hem de bize katkıları açısından iş birliğine çok ihtiyacımız var, bunu sağlamak adına burada birlikte bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı. İhtiyacı olan öğrencilere eğitim yardımı yapılması talimatı veren Büyükkılıç, “Bu yavrularımıza sahip çıkmak, onları yüreklendirmek, onları geleceğe hazırlamak hem şehrimizi hem de ülkemizi geleceğe hazırlamaktır” dedi. Başkan Büyükkılıç, hafta sonu 3 gün boyunca Kayseri Gastronomi Günleri düzenleyeceklerini de hatırlatarak, herkesi Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne davet etti. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Her daim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç sürekli yanımızda, özellikle turizm fakültesinde gastronomi bölümünün öğrenci alım süreçlerinde tek başına süreci sahiplendi" dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.