Hava Durumu

#Konya Gastrofest

Haberler Güncel Haber Gündem Haberler | habergüncel.com.tr - Konya Gastrofest haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konya Gastrofest haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Konya'da 'GastroFest' coşkusu Haber

Konya'da 'GastroFest' coşkusu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Gastronomi Festivali’nin açılışı Türkiye’nin ünlü şeflerinin, akademisyenlerin, yurtiçinden ve yurtdışından misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Gastronomi Festivali’nin açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kalehan Ecdad Bahçesi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Çatalhöyük’ten Selçuklu Saraylarına, Mevlevi mutfağından günümüze kadar uzanan, gastro-kültürel bir mirasın taşıyıcısı olduğunu vurguladı. 2019 yılında, ünlü şeflerin, akademisyenlerin ve alanında uzman isimlerin katılımıyla başlattıkları gastronomi serüveninin, her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, “Bugün, coğrafi işaretli ürün sayımızı 85’e yükselttik. 2021 ve 2022’de Gastrofest’lerde hem meşhur yemeklerimizi hem de unutulmaya yüz tutmuş, geçmişten bugüne taşınan lezzetlerimizi de yeniden gün yüzüne çıkardık. Geldiğimiz noktada, yüz binlerce ziyaretçiyi bir araya getiren bu festival, Konya’mızın gastronomi yolculuğunun en önemli durağı oldu. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Gastrofest ile bu çizgiyi daha da yukarı taşıyoruz” diye konuştu. ÜNLÜ ŞEFLER KONYA MUTFAĞININ KADİM LEZZETLERİNİ SUNACAK “Gastrofest, aslında bir lezzet festivalinin çok daha ötesinde, medeniyetimizi mutfak kültürü üzerinden anlatan hikâyedir” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “100 esnafımızın stant açarak katkı verdiği festivalimiz; 60 söyleşi, 40 atölye çalışması, 4 büyük konser ve 180’e yakın ünlü şefimizin ustalık gösterisi ile gastronomi dünyasına yön verecek, yüzbinlerce ziyaretçiye Konya mutfağının kadim lezzetlerini sunacaktır. Ayrıca, çocuklarımız için özel etkinliklerden sergilere, 12 kategoride gerçekleşecek birbirinden heyecanlı yarışmalardan sıfır atık uygulamalarına kadar çok yönlü bir program bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı. 100 esnafın stant açarak katkı verdiği Gastronomi Festivali kapsamında; 60 söyleşi, 40 atölye çalışması, 4 büyük konser ve 180’e yakın ünlü şef, yüz binlerce ziyaretçiye Konya mutfağının kadim lezzetlerini sunacak. 3. Konya GastroFest 7 Eylül Pazar gününe kadar Kalehan Ecdad Bahçesi’nde ziyaret edilebilecek.

Konya'dan 'GastroFest' daveti Haber

Konya'dan 'GastroFest' daveti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest” ile ilgili basın toplantısı düzenledi. KONYA (İGFA) - Millet Bahçesi Kırkikindi Restoran’da gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Altay, Konya’nın Selçuklu dârülmülkü bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu köklü mazinin, yalnızca taşlara, sokaklara, eserlere ve mimariye değil; aynı zamanda sofralara da yansıdığını söyledi. Konya Mutfağı’nın basit bir yemek kültüründen ziyade; binlerce yıllık medeniyetin damakta iz bırakan hikâyesi olduğuna dikkati çeken Başkan Altay, “Çatalhöyük’te ekmeğin ilk yoğruluşundan, Selçuklu saraylarında şekillenen ihtişamlı sofralara; Mevlevî dergâhlarında sabırla pişen lokmalardan, Osmanlı mutfağında olgunlaşıp günümüze taşınan lezzetlere kadar uzanan bu zenginlik, Konya’yı adeta bir gastronomi başkenti yapmaktadır. Konya Mutfağı, aynı zamanda Mevlevî kültürünün inceliğini ve ruhunu içinde barındırır. Dünyada adına türbe yapılmış tek aşçı olan, Mevlânâ’nın aşçısı Ateşbaz-ı Veli’nin Konya’da yatıyor olması, bu şehrin mutfak kültürüne verdiği değerin en büyük nişanesidir. Ateşbaz-ı Veli’nin ocağında yanan ateş, bugün hâlâ sofralarımıza ışık tutmaktadır.” ifadelerini kullandı. 85 tescilli ürünüyle, hem bedenleri hem ruhları doyuran yemekleriyle, mutfak adap ve gelenekleriyle Konya Mutfağı’nın hem geçmişin mirası hem de geleceğin ilham kaynağı olduğunu aktaran Başkan Altay, 4 Eylül Perşembe günü saat 10.00 itibariyle Kalehan Ecdat Bahçesi’nde kapılarını açacağını, GastroFest ile binlerce yıllık ocaklarda pişen lezzetlerimizle birlikte, köklü bir medeniyetin sofrasını, kültürünü ve ruhunu tanıtmaya da vesile olacağını söyledi. Başkan Altay, söyleşilerden konserlere, atölyelerden yarışmalara kadar dopdolu bir programla Konya’yı gastronomi alanında uluslararası noktaya taşıma gayretini sürdüreceklerini vurgulayarak, “Ayrıca 100 esnafımızın kuracağı stantlarla ve çok sayıda ünlü şefin katılımıyla festivalimiz daha da renklenecektir. Şehrimizin tarih kokan sokaklarında yükselen bu festival, bir yandan coşkulu bir gastronomi şölenine sahne olurken, bir yandan da Konya’mızın ruhunu hissetmenin en güzel yolu olacaktır.” dedi. KONYA’NIN BİR GÜZELLİĞİ DE BİR KEZ GELDİNİZ Mİ GELMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ” Gastrofest, Bilim Festivali, Kitap Günleri, Tarihi Bedesten Günleri gibi etkinliklerle amacın Selçuklu darülmülkü olan Konya’yı eskisi gibi bölgenin başkenti yapmak olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, gastronomisiyle özellikle bölgeden, civar illerden insanların Konya’ya gelmesine vesile olmak ve özellikle esnafımızın bu konuda gelir elde etmesini sağlamak istiyoruz. Özellikle yapılan etkinliklerde gözlemliyoruz ki; geçtiğimiz günlerde yaptığımız Bilim Festivali de bunun bir tescili oldu; Ankara’dan, Eskişehir’den, Aksaray’dan, Karaman’dan, Niğde’den ve Nevşehir’den çokça ziyaretçimiz bu etkinlikler kapsamında Konya’mızı ziyaret ediyor. Konya’nın bir güzelliği de bir kez geldiniz mi gelmeye devam ediyorsunuz. Dolayısıyla GastroFest de bu kapsamda bölgemizdeki insanlar için önemli bir etkinlik olacak. İnşallah yapmış olduğumuz etkinlikler Konya’ya gelen turist sayısına da ciddi bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Konya GastroFest başlıyor: Binlerce yıllık lezzetler sofralara taşınıyor Haber

Konya GastroFest başlıyor: Binlerce yıllık lezzetler sofralara taşınıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4–7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroFest için tüm vatandaşları davet etti. KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Konya GastroFest” ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Millet Bahçesi Kırkikindi Restoran’da gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Altay, Konya’nın Selçuklu dârülmülkü bir şehir olduğunu vurgulayarak, bu köklü mazinin, yalnızca taşlara, sokaklara, eserlere ve mimariye değil; aynı zamanda sofralara da yansıdığını söyledi. “KONYA MUTFAĞI AYNI ZAMANDA MEVLEVÎ KÜLTÜRÜNÜN İNCELİĞİNİ VE RUHUNU İÇİNDE BARINDIRIR” Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Mutfağı’nın binlerce yıllık medeniyetin izlerini taşıyan bir kültür olduğunu vurgulayarak, “Çatalhöyük’ten Selçuklu saraylarına, Mevlevî dergâhlarından Osmanlı mutfağına uzanan bu zenginlik, Konya’yı gastronomi başkenti yapıyor. Mevlânâ’nın aşçısı Ateşbaz-ı Veli’nin Konya’da yatıyor olması, bu kültüre verilen değerin en büyük göstergesidir” dedi. “BU YIL 3’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEYECEĞİMİZ GASTROFEST, ŞEHRİMİZİN MARKA ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR” 85 tescilli ürünüyle, hem bedenleri hem ruhları doyuran yemekleriyle, mutfak adap ve gelenekleriyle Konya Mutfağı’nın hem geçmişin mirası hem de geleceğin ilham kaynağı olduğunu aktaran Başkan Altay, şunları kaydetti: “Şehrimizin sahip olduğu bu eşsiz mutfak kültürünü yalnızca korumakla kalmıyor; GastroFest ile yeniden canlandırmak, yaşatmak ve geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz GastroFest, şehrimizin marka etkinliklerinden biri olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada 500 bini aşkın insanın katıldığı gastronomi festivalimiz, Konya Mutfağı’nın nasıl bir cazibe merkezi olduğunu açıkça göstermektedir. Bu yıl da yine yüzbinlerce ziyaretçi ile dolu dolu bir festival yapacağımıza yürekten inanıyorum. 4 Eylül Perşembe günü saat 10.00 itibariyle Kalehan Ecdat Bahçesi’nde kapılarını açacak GastroFest ile binlerce yıllık ocaklarda pişen lezzetlerimizle birlikte, köklü bir medeniyetin sofrasını, kültürünü ve ruhunu tanıtmaya da vesile olacağız.” “KONYA’MIZIN RUHUNU HİSSETMENİN EN GÜZEL YOLU OLACAKTIR” Başkan Altay, söyleşilerden konserlere, atölyelerden yarışmalara kadar dopdolu bir programla Konya’yı gastronomi alanında uluslararası noktaya taşıma gayretini sürdüreceklerini vurgulayarak, “Ayrıca 100 esnafımızın kuracağı stantlarla ve çok sayıda ünlü şefin katılımıyla festivalimiz daha da renklenecektir. Şehrimizin tarih kokan sokaklarında yükselen bu festival, bir yandan coşkulu bir gastronomi şölenine sahne olurken, bir yandan da Konya’mızın ruhunu hissetmenin en güzel yolu olacaktır.” dedi. KONYA’NIN BİR GÜZELLİĞİ DE BİR KEZ GELDİNİZ Mİ GELMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ” Gastrofest, Bilim Festivali, Kitap Günleri, Tarihi Bedesten Günleri gibi etkinliklerle amacın Selçuklu darülmülkü olan Konya’yı eskisi gibi bölgenin başkenti yapmak olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, gastronomisiyle özellikle bölgeden, civar illerden insanların Konya’ya gelmesine vesile olmak ve özellikle esnafımızın bu konuda gelir elde etmesini sağlamak istiyoruz. Özellikle yapılan etkinliklerde gözlemliyoruz ki; geçtiğimiz günlerde yaptığımız Bilim Festivali de bunun bir tescili oldu; Ankara’dan, Eskişehir’den, Aksaray’dan, Karaman’dan, Niğde’den ve Nevşehir’den çokça ziyaretçimiz bu etkinlikler kapsamında Konya’mızı ziyaret ediyor. Konya’nın bir güzelliği de bir kez geldiniz mi gelmeye devam ediyorsunuz. Dolayısıyla GastroFest de bu kapsamda bölgemizdeki insanlar için önemli bir etkinlik olacak. İnşallah yapmış olduğumuz etkinlikler Konya’ya gelen turist sayısına da ciddi bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.