Hava Durumu

#Markalaşma

Haberler Güncel Haber Gündem Haberler | habergüncel.com.tr - Markalaşma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Markalaşma haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Genel Başkanlar 'İsli Demlik'te buluştu... Tokat'ta tarım ve hayvancılıkta yeni yol haritası belirlendi Haber

Genel Başkanlar 'İsli Demlik'te buluştu... Tokat'ta tarım ve hayvancılıkta yeni yol haritası belirlendi

Küçükbaş, sığır, manda ve arıcılık sektörlerinin yetkilileri, Tokat’ta ilk defa bir araya gelerek ortak bir platformda üretim, verimlilik, dijital devrim ve marka oluşturma odaklı yeni dönem stratejilerini ilan etti. Genel başkanların bu konulardaki değerlendirmeleri, Türkiye’nin tarım politikalarında önemli bir değişim sinyali olarak algılandı. Yakup ORAKÇI / TOKAT (İGFA) - Türkiye’nin dört büyük tarım ve hayvancılık birliği başkanları Tokat’ta bir araya gelerek, sektörlerde yaşanan mevcut sıkıntılar ve geleceğe dönük stratejileri paylaştı. Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Haber60 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yakup Orakçı’nın davetiyle İsli Demlik’te organize edilen toplantı, tarım sektörünün geleceğine yönelik geniş kapsamlı değerlendirmelere sahne oldu. Toplantıya; Türkiye Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Turan Saldırıcıer, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı İlhan Köten, Türkiye Arıcılar Birliği Genel Başkanı Ali Demir ve Türkiye Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Muzaffer Keser katılım gösterdi. Tokat Haber Gazetesi ve İGF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özdilek'in de dahil olduğu Tokat basınındaki birçok isim de bu toplantıyı takip etti. “KÜÇÜKBAŞTA ÜRETİMİN ARTMASI GEREKLİ” Küçükbaş hayvancılığın, Türkiye’nin et üretiminin ana unsuru olduğunu ifade eden Turan Saldırıcıer, verimlilik problemlerine dikkat çekerek, “Karmaşık kayıt sistemi ve cazibesi azalmış üretim yöntemi sürdürülebilir değil. Bölgesel damızlık merkezleri kurarak, ıslah çalışmalarını hızlandırıyoruz. Türkiye’nin gıda güvenliği için küçükbaş üretiminin artırılması zorunlu” diye konuştu. İlhan Köten, hayvancılıkta dijitalleşmenin bir gereklilik hâline geldiğini belirterek, "Süt üretiminden soy kütüğüne kadar tüm kayıtlar klasik yöntemlerle tutuluyor. Ülke genelinde dijital takip sistemini zorunlu kılıyoruz. Her bir işletme ölçülebilir olacak" dedi. Muzaffer Keser, manda yetiştiriciliğinin yıllardır düşüşte olduğunu ancak bu trendi tersine çevirmeye kararlı olduklarını belirtti. Keser, “Manda ürünlerinin değerini artırmak için ulusal marka yaratma hamlesi başlatıyoruz. Gençleri bu sektöre kazandıracak destek modelleriyle üretimi yeniden çekici hale getireceğiz” diye konuştu. Arıcılıkta en büyük tehlikenin kalitesiz ve sahte ürünler olduğuna işaret eden Ali Demir, denetim ve kalite odaklı dönüşümü "Tam donanımlı bal analiz merkezleri kuruyoruz. Kalite standartlarını biz belirleyeceğiz. Genç arıcı programı da zorunlu kılınacak.” şeklinde anlattı Tokat’ta gerçekleşen buluşma, dört büyük birliğin sektörleri ortak bir strateji doğrultusunda dönüştürme kararlılığını ortaya koyarken, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, verimliliği artırma ve markalaşma temelli yeni bir dönemin başlangıcına işaret etti.

BursaTeknopark’ın stratejik yol haritası belirlendi Haber

BursaTeknopark’ın stratejik yol haritası belirlendi

BursaTeknopark Stratejik Plan Çalıştayı gerçekleştirildi. BursaTeknopark’ın mevcut durumu, gelecek hedefleri ve stratejik önceliklerinin değerlendirildiği çalıştayda, sektörel iş birlikleri ve fırsat alanları ele alındı. Çalıştay sonunda BursaTeknopark’ın 3 yıllık yol haritası belirlendi. BURSA (İGFA) - Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam eden BursaTeknopark’ın stratejik yol haritası masaya yatırıldı. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen “BursaTeknopark 2026–2028 Stratejik Plan Çalıştayı”na BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, sektör paydaşları, akademisyenler ve öğrenci temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Çağlar, BursaTeknopark’ın, bugüne kadar BTÜ’nün yenilikçilik ve girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağladığını söyledi. Düzenlenen çalıştayla BursaTeknopark’ın yol haritasının belirleneceğini vurgulayan Rektör Çağlar, “Bu çalıştay, yalnızca geleceğe dönük hedefleri belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda BursaTeknopark’ın önümüzdeki üç yıl boyunca izleyeceği gelişim rotasını, önceliklerini ve stratejik hedeflerini de ortak akılla şekillendirmemize zemin hazırlayacak” dedi. YÖNETİM, MARKALAŞMA, PROJE, KÜMELENME GİBİ BAŞLIKLAR MASADA Rektör Çağlar’ın konuşmasının ardından BursaTeknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, BursaTeknopark’ın faaliyetlerini aktardı. Çalıştay moderatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız ise stratejik plan çalıştayı bilgilendirme konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından çalıştay masalarına geçildi. “Yönetimsel Gelişme, Kurumsallaşma ve Sürdürülebilirlik”, “Markalaşma, Tanıtım ve Konumlandırma”, “Fiziksel Yatırımlar ve Altyapı Geliştirme”, “Hizmet ve Program Geliştirme,” “İş Birliği Ağları, Kümelenme ve Sinerji Oluşturma” ile “Sosyal Sorumluluk, Yeşil Dönüşüm, Sürdürülebilirlik ve Ekosistem Etkisi” konu başlıklarında fikir alışverişi yapılarak BursaTeknopark’ın 3 yıllık yol haritası hazırlandı.

Bursa gıda sektörü önemli buluşmalar hazırlığında Haber

Bursa gıda sektörü önemli buluşmalar hazırlığında

Bursa, gıda sektöründe önemli buluşmalara hazırlanıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonuyla, 23–25 Ekim 2025 tarihlerinde Bursa Fuar Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bursa Food Point Fuarı, ulusal ve uluslararası firmaları aynı çatı altında buluşturuyor. Fuar öncesi gerçekleşecek Uludağ Gıda Zirvesi de sektörün geleceğine yön verecek. BURSA (İGFA) - Bursa, güçlü sanayi altyapısı, lojistik avantajları ve yenilikçi girişim ekosistemiyle gıda sektörünün üretim ve bilgi üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bursa Food Point Fuarı’nda gıda ürünlerinden işleme teknolojilerine, mutfak ekipmanlarından ev dışı tüketim malzemelerine kadar geniş bir ürün yelpazesi sergilenecek. Food Point, Network Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Turfood Horeca Fuarı ile eş zamanlı olarak yapılacak. Fuarda yurt içi ve yurt dışından gelecek nitelikli alıcılarla yerli üreticiler arasında doğrudan iş bağlantıları kurulması hedefleniyor. İHRACATTA YENİ HEDEFLER, KÜRESEL AĞLARDA GÜÇLÜ BURSA BTSO’nun Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürüttüğü UR-GE projeleri kapsamında yıllardır başarıyla devam eden alım heyeti organizasyonlarının uluslararası marka değeri taşıyan bir fuara dönüşmesi, sektörün ihracat kapasitesinde önemli katkı sağladı. KFA Fuarcılık ve Network Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenecek iki fuarda farklı coğrafyalardan alım heyetleri de ağırlanacak. Her iki fuarda 100’ü aşkın firma stant açması beklenirken, fuar ile sektörün kalbi 3 gün boyunca Bursa’da atacak. BTSO öncülüğünde Uludağ Gıda Zirvesi bu yıl “Sürdürülebilir Gıda Arzı ve Güvenilirliği” temasıyla düzenleniyor. Etkinlikte; iklim değişikliğinin tedarik zincirine etkileri, yerli üretimin güçlendirilmesi, gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilir arz modelleri gibi konular alanında uzman isimler tarafından ele alınacak. Bursa Business School’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirve, kamu yöneticileri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve yerel yöneticileri bir araya getirecek. “GIDA SEKTÖRÜNÜN İHRACATI VE STRATEJİLERİ BURSA’DA KONUŞULACAK” BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, Bursa’nın gıda sektöründe bölgesel ve uluslararası ölçekte öne çıkan bir merkez haline geldiğini belirterek, her iki organizasyonun sektörün geleceğine önemli katkı sağlayacağını söyledi. “Bursa, üretim kabiliyeti, girişimci gücü ve yenilikçi vizyonuyla gıda sektörüne yön veren bir şehir.” diyen Sayılgan, “BTSO olarak sektörümüzün küresel rekabetçiliğini artırmak, markalarımızı dünya pazarlarında daha görünür kılmak amacıyla uzun süredir önemli çalışmalar yürütüyoruz. Food Point Fuarı ve Uludağ Gıda Zirvesi, bu çalışmaların en somut örnekleri arasında. Bursa, bu organizasyonlarla hem üretim hem de bilgi ve strateji açısından Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” ifadelerini kullandı. NETWORK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, Bursa’nın fuarcılık kültürünü güçlendirmek ve kentin üretim potansiyelini uluslararası alanda tanıtmak amacıyla önemli adımlar attıklarını belirtti. Bursa’nın fuarcılık vizyonunu geliştirmek ve sektörlerin tanıtımına katkı sağlamak adına 2016 yılından bu yana önemli organizasyonlara imza attıklarını kaydeden Eker, “6. Turfood Horeca fuarımızın bir yenisini, bu yıl Bursa Food Point ile eş zamanlı olarak ziyaretçilerimizle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bursa, sahip olduğu güçlü sanayi altyapısı, tarımsal üretim kabiliyeti ve markalaşma potansiyeliyle gıda endüstrisinde liderliğe aday bir şehir. Bu potansiyeli uluslararası boyuta taşımak için fuarcılık büyük bir fırsat sunuyor. Her iki fuarla birlikte yalnızca yeni iş bağlantıları kurulmasını değil, aynı zamanda sektörümüzün ihracat vizyonuna ve uluslararası rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Denizli’de kadın kooperatifleri güçleniyor Haber

Denizli’de kadın kooperatifleri güçleniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım başkanlığında, Kent Konseyi Kadın Meclisi ortaklığında “Denizli’de Yer Alan Kadın Kooperatifleri ile İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, Kadın Meclisi Başkanı Meral Alten, yürütme kurulu üyeleri, Beyağaç, Güney, Serinhisar, Çivril, Kale ve Tavas ilçelerinden katılım sağlayan kadın kooperatifleri temsilcileri katıldı. Kadın kooperatifleri temsilcileri üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini paylaştı. Kadın girişimciliğinin güçlenmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve kooperatiflerin sürdürülebilirliğine katkı sunacak ortak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. “ÜRETEN KADINLARIN E-TİCARET YOLCULUĞU” PROJESİ ANLATILDI Toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin proje ortağı olan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) uzmanları da katıldı. Uzmanlar, 13-14 Ekim 2025 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi, GEKA ve TRENDYOL iş birliğinde gerçekleştirilecek “Üreten Kadınların E-Ticaret Yolculuğu” projesine ilişkin bilgi verdi. Yeni dönemde kadın üreticilere yönelik olarak “Girişimcilik, Markalaşma, E-Ticaret, E-İhracat ve Ürün Fotoğraflama” konularında eğitimlerin verileceğini belirten uzmanlar, bu programın kadınların dijital pazarlarda daha güçlü yer edinmesine katkı sağlayacağını ifade etti. KENT KONSEYİ’NDEN KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE TAM DESTEK Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, toplantının kadın emeğini ve üretimini destekleme açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, “Kadın kooperatifleri hem yerel kalkınmanın hem de toplumsal dayanışmanın en önemli aktörlerinden biridir. Bu buluşmalarla, kadın girişimciliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.