Hava Durumu

#Mesleki Eğitim

Haberler Güncel Haber Gündem Haberler | habergüncel.com.tr - Mesleki Eğitim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mesleki Eğitim haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Konya’da İŞKUR  ve iş dünyası buluştu Haber

Konya’da İŞKUR ve iş dünyası buluştu

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalıştay kapsamında, kentteki firmaların insan kaynakları müdürleri, İŞKUR hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla çeşitli öneriler getirdi. İl Müdürü Önder Çiftci, "İŞKUR güvenli istihdamın köşe taşıdır" diye konuşarak, kurumun gelecek dönem hedeflerini aktardı. KONYA (İGFA)- Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, kentte bulunan firmaların insan kaynakları yöneticilerinin katılımıyla organize edilen “İstihdamda İz Bırakan İşbirliği” Çalıştayı’nın ikincisini 18 Kasım’da hayata geçirdi. İlk çalıştay ise 9 Ekim’de yapılmıştı. Konya İŞKUR İnsan Kaynakları Platformu üyesi uzmanların yer aldığı çalıştayda, grup çalışmalarıyla aktif işgücü programları, danışmanlık hizmetleri, istihdam fuarları, açık işgücü talepleri, meslek tanıtım günleri ve beyaz–mavi yaka aday havuzları gibi konularda fikirler geliştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Önder Çiftci, kurumun değişen iş piyasasına uyum sağlayan dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirtti. İletişim kanallarını daha etkili bir şekilde kullanmaya başladıklarını ifade eden Çiftci, sosyal medya ve dijital araçlar sayesinde hem iş arayanlara hem de işverenlere daha aktif ulaşıldığını söyledi. İŞKUR’un temel misyonunun işgücü arz ve talebini doğru eşleştirmek olduğunu belirten Çiftci, OECD verilerine göre dünya genelinde "işgücü kıtlığı" dönemine girildiğini ve Türkiye’nin bu süreçte avantajlı bir konumda olduğunu ifade etti. Mesleki eğitim ve aktif işgücü politikalarının önem kazandığını vurgulayan Çiftci, İŞKUR’un sağladığı eğitim ve programlarla nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya devam ettiğinin altını çizdi. İl Müdürü Çiftci, İŞKUR’un işverenlere sağladığı hizmetlere de değinerek, beyaz ve mavi yakalı adaylarının bulunduğu aday havuzunun şirketlerin kullanımına sunulduğunu hatırlattı. Her hafta Salı günü normal işgücü, Çarşamba günü ise engelli işgücü talepleri için işverenlerin İl Müdürlüğünde adaylarla doğrudan görüşme fırsatı bulduğunu belirtti. İş dünyasıyla iş birliğinin önemine değinen Çiftci, çalıştayın amaçlarından birinin işverenlerin geri bildirimlerini alarak hizmetleri geliştirmek olduğunu belirtti. “Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla, sizlerin önerileri hizmet kalitesini artırmamıza yön veriyor” diyen Çiftci, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek odaları ve derneklerle iş birliğini arttıracaklarını sözlerine ekledi. Konya İŞKUR’un istihdamı artırma ve nitelikli işgücünü destekleme yönündeki hedeflerinin paylaşıldığı program, hazırlanan çalıştay sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.

Saros Gastronomi Merkezi Keşan’da açıldı Haber

Saros Gastronomi Merkezi Keşan’da açıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen Saros Gastronomi Merkezi, Edirne’nin Keşan ilçesinde açıldı. Merkez, yöresel lezzetlerin korunması ve turizm sektörüne nitelikli personel yetiştirilmesi hedefiyle faaliyet gösterecek. Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'de Keşan İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Saros Gastronomi Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törene Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Kemik, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından proje detayları paylaşıldı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Kadir Can Tunç, merkezin 2,83 milyon TL bütçeyle 18 ayda tamamlandığını belirtti. Tunç, merkezi, coğrafi işaretli yöresel ürünlerin korunması ve tanıtımı, Türk mutfağının geliştirilmesi, turizm sektörüne nitelikli personel yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Oluşturulan merkezde 9 usta öğreticiye profesyonel aşçılık eğitimi verildiğini, Nisan, Mayıs ve Haziran 2025’te 62 kursiyer mesleki eğitim aldığını anlatan Tunç, "Kursiyerlerin yüzde 56’sı Keşan, İpsala ve Enez’deki turizm işletmelerinde istihdam edildi” dedi. Proje kapsamında idari ofis kuruldu, eğitim müfredatı Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüldü ve 800’den fazla kişiye tanıtım yapıldı. Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı, merkezin bölge turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Son 5 yılda mesleki eğitime yönelik 12 projeyi tamamladık. Saros Gastronomi Merkezi, turizm sektörüne nitelikli personel yetiştirerek ve yöresel lezzetlerimizi tanıtarak bölgemizin kalkınmasına destek olacak” dedi. Şapçı, Trakya Kalkınma Ajansı ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Edirne Valisi Yunus Sezer ise, merkezin yöresel ürünlerin markalaşması ve turizm sektörüne katkısı için önemli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Törende protokol üyeleri, Gastronomi Merkezi’ni ziyaret ederek usta öğreticilerden bilgi aldı ve yöresel ürün hazırlığına katıldı. Açılış, Mahmutköy Fasulyesi ve İpsala Pirinci’nden yapılan kuru fasulye-pilav ikramıyla sona erdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.